Ce spun specialistii despre persoanele care asculta death metal

Ce spun specialistii despre persoanele care asculta death metal

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Persoanele care asculta genul death metal nu sunt “desensibilizati” atunci cand vad unele imagini incarcate de violenta. Cel putin aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu efectuat in Anglia.

Versurile unei melodii apartinand trupei Eaten suna in felul urmator: De cand m-am nascut am avut o singura dorinta, aceea de a-mi vedea corpul rupt si sfasaiat. Aceste versuri avand ca principala tema canibalismul nu lasa loc de interpretari. Insa, aceasta piesa, nici versurile sale, nici ale altor melodii din acest gen nu instiga la violenta conform unor cercetari realizate de un grup de oameni de stiinta din cadrul laboratorului de muzica al unei Universtitati din Australia. Acestia au folosit aceasta melodie in cadrul studiului efectuat. Concluzia la care s-a ajuns in urma acestui studiu a fost ca fanii muzicii death metal nu sunt desensibilizati atunci cand urmaresc scene de violenta.

In plus, cercetatorii au mai adaugat faptul ca fanii genului death metal sunt oameni buni, sensibili, in ciuda faptului ca la prima vedere par duri si insensibili. Dar cercetatorii sunt convinsi de faptul ca acestia nu sunt capabili sa faca rau cuiva. Nici pomeneala.

Acest studiu, recent efectuat, face parte din cadrul unei cercetari conduse timp de un deceniu de catre profesorul Thompson si de catre colegii acestuia pe tema efectelor emotionale produse de ascultarea muzicii. Efectele acestea, dupa parerea cercetatorilor, sunt deosebit de complexe.

Numerosi sunt cei care prefera sa asculte muzica trista insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ne intristam, nu-i asa? Acelasi lucru este valabil si in cazul muzicii cu o tematica agresiva sau violenta. Baza acestui test psihologic este urmatoarea –  majoritatea oamenilor au in fata unui ochi o imagine neutra si in fata celuilalt ochi una violenta. De cele mai multe ori, cea violenta este principala imagine vazuta.

Vezi si:  Outlander sezonul 5, o moarte explicata de autoare

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.