Cele mai frumoase locuri de vizitat din Bucureşti

Cele mai frumoase locuri de vizitat din Bucureşti

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

de ce sa alegi hotel eosBrandul turistic al Bucureștiului crește pe zi ce trece și tot mai mulți turiști străini vin aici să se distreze. Bucureşti a fost dintotdeauna considerat ca fiind un oraş foarte atrăgător şi totodată una dintre cele mai frumoase capitale europene.

Acest oraş este cu adevărat o atracţie atât pentru locuitorii săi, cât şi pentru turişti. Datorită faptului că deţine o mulţime de locuri minunate pe care nu trebuie să le ratezi, reprezintă un real interes pentru toţi vizitatorii ce îi calcă pragul.

Daca ramai pentru mai multe nopti in Bucuresti, iti recomandam sa cauti din timp un hotel aproape de centru, aproape de mijloace de transport in comun, pentru a te putea deplasa usor catre locurile pe care vrei sa le vizitezi. Hotelurile situate central, au tarife mai mari pentru cazare insa in zone precum Mosilor, Obor, Stefan cel Mare, puteti gasi un hotel de 2 stele sau 3, care sa iti poata printa harti si sa iti ofere indicatii turistice la nevoie.

Desi Bucurestiul are nenumarate astfel de locuri minunate pe care merita sa le vizitezi, ne vom rezuma la un top 5, subiectiv.

1.Palatul Parlamentului, denumit şi Casa Poporului reprezintă una dintre cele mai mari atracţii din Bucureşti, acesta find considerat cea de-a doua clădire ca suprafaţa din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume. Cu toate ca romanii nu iubesc neaparat aceasta cladire, este totusi un reper iar strainii ajunsi in Bucuresti, vor sa ajunga prima oar aici.

Vezi si:  Ethan Hawke, despre momentul in care a vizionat un film romanesc

2.Arcul de Triumf, este un monument situat în partea de nord a Bucureștiului, în sectorul 1. Arcul de Triumf se numără printre monumentele care comemorează participarea României la Primul Război Mondial de partea Aliaților, la finalul căruia aproape toate teritoriile locuite de români s-au găsit pentru prima dată reunite la un loc. Arcul de Triumf adăpostește şi un mic muzeu, care poate fi vizitat doar cu anumite ocazii speciale.

3. Ateneul Roman este una dintre cele mai prestigioase săli de concerte din Bucureşti, iar în acelaşi timp, este una dintre cele mai frumoase clădiri din oraş.A fost construit în anul 1888 în stil neoclassic combinat cu stilul eclectic, după un proiect al arhitectului francez Albert Galleron. În prezent, clădirea găzduieşte Filarmonica „George Enescu”.

4. Muzeul Satului – A fost înfiinţat în anul 1936 şi cuprinde o mare varietate de case din lemn, mori de vânt sau biserici din toate colţurile ţării. Considerat ca fiind unul dintre cele mai mari muzee de acest gen din Europa, acesta reflecta cât mai fidel toate aspectele vieţii rurale.

5. Parcul Cismigiu – Gradina Cismigiului este cel mai renumit parc al Capitalei si ofera o varietate de obiective pe care merita sa le vezi, incepand cu parcul in sine si continuand cu Izvorul lui Eminescu, Palatul Kretulescu, Aleea Scriitorilor etc.

Aceste obiective turistice din Bucureşti sunt doar o parte din cele pe care trebuie să le vezi, pentru că sunt simboluri ale arhitecturii româneşti, dar şi ale domeniilor pe care le reprezintă. Mai mult decât atât, ele fac parte din grupul monumentelor istorice ale oraşului şi sunt locuri de care turistul se poate bucura din mai multe puncte de vedere.

Vezi si:  Timisoara lanseaza StartUp

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.