Cum sa conectezi un aparat de sudura

Cum sa conectezi un aparat de sudura

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

cum-sa-conectezi-un-aparat-de-suduraEchipamentul invertorului de sudura a castigat simpatia adevarata a meseriasilor pasionati de lucrul cu metalul datorita faptului ca acesta le permite sa efectueze lucrarile dorite cu propriile maini.

Invertorul standard pentru sudare include in mod constant:

  • Convertor de frecventa electronic;
  • Sistem de management;
  • Redresor de retea si filtru;
  • Redresor de putere;
  • Transformator de inalta frecventa.

Cum se conecteaza un aparat de sudura?

Daca v-ati decis sa deprindeti coaserea cu arc electric a foilor de metal sau a pieselor mai mari, trebuie s-o incepeti cu elementele de baza, sa incepeti cel putin sa invatati despre tehnica sigurantei si cum sa conectati aparatul de sudura.

Aceasta ar parea la prima vedere un lucru nu prea important, insa practica arata ca exista multi din cei care nu cred in gravitatea leziunilor primite in timpul procesului de munca. In timpul muncii veti avea de lucrat cu curent si scantei, de aceea hainele trebuie sa fie spatioase (largi), sa acopere pielea cat mai mult posibil, sa fie dense, din tesaturi sau materiale care nu se aprind de la scantei, iar pe miini sa purtati manusi.

O atentie deosebita trebuie sa fie atrasa la alegerea castii , ea trebuie sa fie destul de larga , iar sticla care protejeaza ochii sa fie intunecata. Materialul din care este confectionata casca trebuie sa fie rezistent la temperaturi inalte. Pentru lucru in timpul sudarii cu aparatul de sudura, alegeti o incapere spatioasa si bine ventilata. Corpul aparatului de sudura trebuie sa fie prevazut cu spatiu pentru dispersarea eficienta a caldurii. In incaperea de lucru nu trebuie sa se afla nimic in afara de metalul care trebuie prelucrat, sursa de curent si aparatul de sudura.

Vezi si:  Cum se resapeaza o anvelopa?

Instructiuni pentru pornirea aparatului de sudura

Cum sa sudam corect metalul cu un aparat de sudura? Pentru utilizarea la domiciliu a aparatului de sudura este suficient un agregat cu puterea de 160A. Principala conditie pentru un eveniment de succes este aparitia unui arc, idiferent daca se intampla sau nu, depinde doar de noi.

Deci, doua fire traverseaza transformatorul, fixati unul din ele pe detaliu, iar celalalt pe electrodul de sudura, mai corect pe suport. Apoi porniti dispozitivul si aduceti varful electrodului pe partea metalica, aici vor aparea primele scantei. Aceasta denota prezenta arcului.

Toate acestea le gasiti in instructiunea aparatului de sudura. Exista o schema detaliata de conectare a terminalelor. Mai departe totul depinde de voi, deoarece sub actiunea arcului, electrodul se topeste si umple imbinarea de pe tabla de metal, dar cat de bine se va intampla acest lucru, depinde numai de dumneavoastra. Aici este bine sa spunem ca trebuie sa faceti alagerea corecta a electrozilor.

In timpul lucrului cu aparatul de sudura este important sa luati corect electrodul si sa il tineti pe toata durata formarii imbinarii. De regula, panta sa ar trebui sa fie de aproximativ 75 de grade. Este important sa intelegeti ca exista multe imbinari, iar fiecare situatie va vaea propriile instructiuni. Pentru a invata sa sudati corect, va fi nevoie de multa munca, mult timp si chiar cunostinte mai aprofundate in acest domeniu.

Domeniul sudarii are evoie de oameni dibaci, cu multa maiestrie si dorinta de a crea din metal lucrari frumoase. Totodata, nu uitati ca va veti confrunta cu diferite incercari si veti comite greseli. Totul pana la urma depinde de dedicatie si spor.

Vezi si:  CES 2020 – Lenovo lanseaza ThinkPad X1 Carbon si X1 Yoga

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.