De ce acte este nevoie pentru incheierea unui abonament mobil?

De ce acte este nevoie pentru incheierea unui abonament mobil?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

acte abonament mobilNevoia unui abonament mobil este din ce in ce mai mare. Unii oameni isi doresc abonament pentru telefon (telefony – mobilabonnement), in conditiile in care exista o multime de oferte ce ofera gratuit dispozitive mobile, altii vor sa se aboneze pentru serviciile oferite de furnizori, in timp ce altii isi doresc pur si simplu confortul de a fi tot timpul conectati.

Indiferent ca se doreste un abonament pe telefon cu date nelimitate (mobilabonnement med fri data telefony) sau un simplu abonament de 5 euro care sa permita achizitia de telefoane mobile la preturi reduse, procesul de abonare este simplu. Conform celor de la telefony.dk, majoritatea companiilor de telefonie solicita aceleasi acte, sau aproximativ aceleasi acte.

Care sunt actele de care are nevoie o persoana fizica pentru a se abona?

Pentru o persoana fizica, actele ce ar putea fi solicitate sunt urmatoarele:

  • Un act de identitate care poate sa fie buletinul sau pasaportul;
  • Un act de spatiu sau un permis de conducere;
  • Un card bancar valid sau talonul de pensie pentru persoanele care au iesit la pensie.

Este bine de stiut ca documentele trebuie sa fie prezentate in original iar companiile isi rezerva, de regula dreptul de a solicita si alte documente, cum ar fi o factura la utilitati. De cele mai multe ori insa, daca solicitantul are un venit minim lunar si nu a avut probleme in ceea ce priveste plata altor abonamente, nu ar trebui sa existe vreo problema.

Care sunt actele necesare pentru o persoana juridica?

In cazul persoanelor juridice birocratia poate sa fie ceva mai mare. Aceasta va avea nevoie de un certificat de inmatriculare la Registrul Comertului, statutul firmei si certificatul de inregistrare in scopuri TVA, daca este cazul. De asemenea, daca persoana care doreste sa incheie abonamentul nu este administrator, trebuie sa aiba imputernicire valabila pentru 3 zile calendaristice.

Vezi si:  Cum pozitionati corect camerele de supraveghere profesionale? Aflati acum toate informatiile de care aveti nevoie

In rest, este nevoie de cartea de identitate a solicitantului si de stampila societatii care incheie abonamentul.

Bine de stiut inainte de a face un abonament:

  • Cei care au cartele prepay si doresc sa isi pastreze numarul, o pot face indiferent de reteaua la care doresc sa se aboneze;
  • In cazul in care cartela prepay are credit, daca se face abonament in aceeasi retea creditul, sau o parte din el poate sa fie transferat pe abonament;
  • Abonamentele mobile se incheie, de regula, pe cel putin 1 an de zile;
  • In cazul in care se doreste achizitia unui telefon mobil sau achizitia altui dispozitiv, este bine sa se faca abonamente pentru 2 ani, deoarece ofertele sunt mult mai bune iar costurile pot sa scada considerabil.
  • De regula, abonamentele se pot face pe loc, insa exista sanse sa se solicite mai multe documente, iar durata sa depaseasca 24 de ore.

Abonamentul mobil poate sa fie cea mai buna solutie pentru cei care doresc sa aiba flexibilitate continua in ceea ce priveste beneficiile mobile. Spre deosebire de cartela, abonamentul este activ tot timpul, chiar si in roaming si nu are un credit prestabilit, asadar, chiar si daca se intarzie cu plata, optiunile vor ramane active.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.