Robert Redford si-a anuntat retragerea din actorie. Cateva din cele mai cunoscute filme ale sale

Robert Redford si-a anuntat retragerea din actorie. Cateva din cele mai cunoscute filme ale sale

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Dupa 61 de ani de cariera, Robert Redford, in varsta de 81 de ani, a anuntat ca cel mai recent film al sau, The Old Man and the Gun care urmeaza sa fie lansat in septembrie in SUA va fi si ultimul din cariera. Ocazia perfecta pentru noi de a aduna cateva din cele mai cunoscute filme ale actorului.

Atat amant al actritei Barbara Streisand in filmul The Way We Were (1973) cat si cow-boy rebel contemporan in The Electric Horseman (1979) sau navigator in All Is Lost (2013), actorul a avut numeroase roluri memorabile. Chiar daca si-a inceput cariera in 1960 si are o multime de roluri la activ, doar cateva au ramas si in memoria telespectatorilor. Iata-le.

Jeremiah Johnson, un western din 1972.  Un film apartinand lui Sidney Pollack. Robert Redford intepreteaza rolul unui marginal ce are o relatie cu o indiana, devenit legenda in randurile triburilor locale.

The Sting, 1973. In 1973 Robert Redford se asociaza cu Newman pentru a juca in The Sting. Joaca rolul a doi escroci din Chicago-ul anilor 1930. Rolul acesta i-a oferit actorului singura nominalizare din cariera la sectiunea Oscar pentru cel mai bun actor.

The Natural, 1984.  Actorul interpreteaza rolul unui personaj care a existat cu adevarat, jucatorul de baseball Roy Hobbs. Curajul si determinarea i-au permis acestuia din urma sa revina pe teren si sa isi conduca echipa spre victorie.

Out of Africa, 1985.  Unul din cele mai cunoscute si mai prestigioase filme ale lui Robert Redford este Out of Africa, al lui Sidney Pollack. Actorul ii da aici replica lui Meryl Streep care joaca rolul unei baroane, Karen Blixen, o daneza care, in urma unei deceptii amoroase ia calea Africii si cade sub farmecul aventurierului Denys Finch Hatton interpretat de Redford.

Vezi si:  Maraton de stand-up pe acoperisul parcarii primariei Cluj

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.