Prietenia pe Facebook dintre profesori si elevi, normala sau nu?

Prietenia pe Facebook dintre profesori si elevi, normala sau nu?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

student si profesorFacebook, Instagram, Whatsapp, toate aceste aplicatii nu lipsesc din telefoanele elevilor si studentilor din ziua de azi. Dar nici din cele ale profesorilor. Prietenia online dintre profesori si elevi este o tabara cu doua taisuri conform specialistilor.

Inainte de aparitia retelelor sociale, comunicarea dintre profesori si elevi se facea exclusiv in mediul scolar, absolut totul se limita la note, la calitatea studiului, la actul educational propriu-zis. Insa Facebook a schimbat totul. Numerosi sunt elevii si studentii care sunt prieteni in mediul online. Insa este normala aceasta relatie?

Exista dascali care refuza sa fie prieteni cu elevii sau studentii pe retelele de socializare considerand ca astfel isi vor pierde din autoritate. Altii sunt de parere ca socializarea in mediul online contribuie si la consolidarea relatiilor din mediul real. Exista profesori care chiar sunt bucurosi ca au ocazia sa fie conectati cu elevii sau studentii prin intermediul relatiilor sociale. Sunt de parere ca astfel ii pot indruma mai usor de la distanta in special cand au teme de facut sau proiecte mai complicate.

Psihologii atrag atentia ca acest tip de prietenie implica si o serie de riscuri. Chiar daca la noi in tara profesorii socializeaza din ce in ce mai mult cu elevii si studentii pe motiv ca astfel isi pot consolida relatiile, in strainatate specialistii sunt de parere ca acest tip de relatie ar trebui evitata.

De exemplu, in Anglia un elev a spart conturile profesorilor si au postat continut necorespunzator. In plus, in Statele Unite ale Americii, prietenia pe Facebook dintre profesor si elev este interzisa.

Vezi si:  A aparut trailerul serialului Apple TV+, Servant

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.